2013

 
 
Jag är så överlycklig att 2013 äntligen är slut!! Jag vet inte vad jag ska säga om detta året... :s Det har varit så sjukt mycket saker som har hänt i mitt liv det senaste året, både bra och dåliga. 
 
2013 började super bra och jag har nog aldrig varit så glad innan i mitt liv! Samtifigt som jag fortfarande var vääälgingt ledsen över det som hänt med Romeo! Men eftersom jag verkligen kände att jag och Mike passade varandra som handen i hansken hjälpte det mig jätte mycket att komma på andra tankar från Romeo. Jag hade aldrig sett en häst som var så fin och som var så duktig som Mike! Han var min drömhäst verkligen! Men såklart skulle det lyckliga snart ta slut! den 10 februari var då vår älskade ängel försvann från vår jord. Vi hade konstigt nog väldigt tur eftersom det var en i stallet som hade glömt bort sin häst -.- och var tvungen att åka ut mitt i natten. Då upptäckte hon att Mike låg ner och ringde mamma direkt. Destriktveterinär fick komma och kolla. Mike hade inte de vanliga symptomerna för kolik men han hade jätte ont och kunde knappt stå. Mike hade fått en allvarlig kolik och var tvungen att åka ambulans in till veterinärkliniken... De var tvungen att operera Mike men fick avbryta eftersom det var försent att göra någoting åt det.. För stor bit av tarmarna hade dött och gick inte att rädda, enda alternativet var att avliva min drömhäst. 
 
Det var så att han har haft fetttrådar (hur mamma beskrev det för mig) en längre tid som hade lyckats komma runt tarmen och strypit åt. Tarmen börjde dö och när det börjar dö tar det inte många timar innan hela är död. 
 
Jag kommer ihåg så tydligt dagen då mamma ringde på morgonen och berättade vad som hänt. Det kom som en chock. Jag var helt förstörd och jag kunde inte sluta gråta på flera timmar. Jag var mer förstörd än när Romeo gick bort fast än jag bara hade haft Mike i 5 veckor... Det kändes verkligen som om jag inte var menad för att ha en häst och jag var nära på att ge upp med hästar.  Jag hade ju bara för en vecka sedan haft hopplektion med Mike..
 
Någon månad senare i slutet av våren började vi leta häst igen. Jag var inte alls så glad som jag hade varit innan. Jag tror vi tittade på någon häst innan vi hittade Budda. Om jag ska vara ärlig ville jag inte alls ha honom då.. Fast att han var "fin" när jag red honom. Det var faktiskt mamma som ville ha honom och eftersom jag ändå inte brydde mig så köpte vi honom. Jag blev faktiskt mer glad än vad jag trodde jag skulle bli när han kom! 
 
Budda var till en början väldigt duktigt och jag trivdes super bra med honom! Han var ju inte så värst musklad och han var över pigg x) När allt gick så bra började han krångla med kissningen. Hela tiden när vi red skulle ha ställa sig och kissa. Oftast så kissade han aldrig. Vi blev väldigt oroliga att det skulle vara något fel att han tex hade urinvägsinfektion (om det nu heter så på hästar). Veterinär fick kolla på honom, vi gjorde tester och kollade om han hade ont i ryggen. Men inget verkade vara fel. Vi väntade och såg om det blev bättre. Vi hittade inget och han gör fortfarande det efter ett halvår! x) dock så vet vi att inget är fel, en häst medium var i stallet och berättade att där fanns en häst som var kissig hela tiden.. så antagligen känner han sig bara kissig hela tiden x) 
 
Vi hade ett fantastiskt sommarlov och vi hittade på en hel del roliga saker! :D vi var på AW där vi fick bla bada i en sjö för första gången!  Vi har ridit ut, legat och mysit i hagen och massa annat skoj! Jag var så sjukt glad över att jag hade Budda!
 
 
Men senare på hösten blev det så sjukt mycket med skolan och vi hade prov hela tiden. Därför fick jag ingen tid till Budda. Jag red inte någon lektion på jätte länge och allt blev bara sämre med oss. Eftersom mamma och jag delar på Budda så red hon mer och jag hände inte med när de utvecklades. Jag har inte lärt mig lika mycket och kan inte riktigt rida honom längre. Budda är hur duktig som helst men det är jag som gör fel! Jag har mått dåligt över att det inte gått bra med budda nu den senaste tiden vilket inte gör det bättre :/
 
 
 
Gud vad mycket text det blev.. x) men jag kände verkligen att det var bra för mmig att skriva ut mig här.. Typ bearbeta det som hänt, har försökt att förtränga så mycket av detta året och mått rätt dåligt. Men det mest sorliga är att jag mest kommer ihåg alla dåliga saker som hänt! Kommer inte ihåg dessa fina minnen vi haft :(
 
Kommer ett inlägg med bilder senare! vet inte när, kanske i morgon!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Budda in action

Visst är Budda bara för söt ibland! :'D hihi.. Va ute i förrgår kväll/eftermiddag precis när solen var på väg ner och fotade lite! ^^ Hade dessutom en väldans tur att hästarna busade just då :P Fick några söt bilder på min älskade häst som jag är jätte glad att jag lyckades få! Vet att det inte är världens bästa kvalitet på de men det är så himla roligt att ha bilder på när ens häst busar! man blir så glad av att se på dom!!! :D var ju dessutom sista gången som jag får träffa min pålle 2013 ;) rolig avslutning på året tillsammans<3
 
 

Jul mys i stallet

Det var ju julhoppning idag! :D det gick super bra! haha han var väldiigt pigg och fin, därför fick jag ta pelham bettet :s  men han var sååå duktig med alla titt hinder x) och i slutet klädde jag upp mig och buddy till julgranar! :'D hihi viss e vi söta?
 
-Mer bilder och video kommer senare! :)
 
 
 
 
 

Jul hoppning

På lördag blir det julhoppning i stallet! :D Jag och Buddy ska såklart vara med! Gud, det var så länge sedan vi hoppade. I med att han har vilat i 2 veckor och har haft en liten uppstart därefter så har det blivit så! Men man märker hur han är mycket piggare och frammåt på träningarna nu ^^  I alla fall så ska jag försöka få med pappa så att han kan filma! Det kommer bli såå mysigt ❤ Sen är det markarbete den 25 så jag har en del att se fram emot ^^ haha och julafton och sånt såklart x) men det e ingen julafton utan hästar! 
 
Ni får en bild på min älskade Mike❤❤ 
 

EmelyPhoto.blogg.se

 
Har startat en ny foto blogg! :) Där kommer jag endast att lägga upp inlägg som är foto relaterade! ^^ dock kommer det att vara en hel del häst foton! ;) checka gärna in min nya blogg! :) Måste bara säga att jag verkligen ÄLSKAR min design på den bloggen!! ❤ haha men vad tycker ni? kommentera gärna något om ni vill! :) 
 
Länk ➪➪➪ EmelyPhoto.blogg.se

7 dar

tänk att det bara är 7 dagar kvar till julafton :o shiit asså! har lixom inte alls tänkt på att det snart är jul. Jag har ju inte ens öppnat till dag 10 i min julkalender... :s fy på mig. Nä men har inte alls haft den där julkänslan i år, inte alls faktiskt. Ingen snö, inte så mycket pynt ute, vi har inga julgran (förutom en liten svart) och jag har inte ens köpt några presenter än! woops det kom jag på nu :s haha kanske måste fixa det innan juklafton x) 
 
Några saker jag kom på igår att jag önskade mig ;) hade tänkt att köpa objektivet till mig själv i julklapp :p
 

Kamera utrustning

   
 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
Nikon D3100 - En perfekt nybörjar kamera som är lätt att utvecklas med! sköna knappar som sitter parfekt i handen för ett stadigt grepp. En del funktioner men inte svår att lära sig. Är riktigt nöjd med min kamera men skulle gärna velat ha en med mer inställningar för profsigare bilder. Ända som är negativt med denna modellen är att det inte finns någon IR till fjärrstyrning!
 
 
 
 
 
Tamron 90mm f2.8 Macro - Ett macro objektiv som passar för allt möjligt! Jag använder det litte både till porträtt och landskap som till macro! Det blir fina skarpa bilder och helt klart mitt favorit objektiv!
 
Tamron 70-300mm f4-5.6 Macro - Objektivet är ganska nyinköpt och har inte används så speciellt mycket! Det är ett uselt macro objektiv men väldigt bra som en billig variant av zoom! Anvnder det mycket på häst tävlingar där man är långt från motivet! 
 
Nikon 18-55mm f3.5-5.6 - Standard objektiv för Nikon. Det används främst innomhus men ligger för det mesta i kamera väskan. 
 
 
 
 
Canon EOS 500D - Också en bra nybörjar kamera med många funktioner! Lite mer avancerad än Nikon D3100 skulle jag tro och inte lika behaglig att hålla. Men den tar väldigt fina skarpa bilder och jag är nöjd med den!
 
 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
 
 
 
 
Canon 18-55mm - Standard objektivet för Canon. Har dock inte något annat objektiv än så det användes en del! Det är faktiskt helt ok men jag skulle vilja ha ett med större bländare! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Headers

 
 
 
 

Ska man verkligen praoa i en hästbutik?

 
Kan säga att jag känner precis som Linn! Det är verkligen inte så bra att praoa i en häst butik o.O Jag då som bara ÄLSKAR john whitaker har ju hittat en liten outfit som jag gärna skulle vilja ha med mig hem men som dock kostar en förmögenhet! Hö hö.. Nä men inte nog med ridsaker så hittade jag även en as snygg vinterjacka för 1599 spänn.. (ja jag vet i en hästbutik) Ni tror inte att den var på rea också när jag praoa? JO KLART DEN SKULLE :o Hur kan de tro att man ska kunna avstå då lixom? Så på torsdagen fick jag inte bara med mig min väska hem utan även då en Euro star jacka... japp men man lämnade ju ockå 1199kr efter sig... aja vad ska man göra? de är DÖÖÖ snygg lixom! Och de bästa är att jag kan variera mellan att ha den som vanlig jacka och ridjacka ;) 
 
Och som svar på rubriken: Jo visst kan man det! men då får man bara vara berädd på att förlora en hel del pengar x)
 
 
 

Om Budda

Budda kom till oss den 22 april 2013, han var då 5 år gammal. Buddy som han också kallas är en mycket fin PRE valack på 164 cm. Han föddes 2007 den 1 juni. Väldigt trevlig och fin personlighet men även lite busig och ouppfostrad med ganska mycket humör. Dressyr tycker han kan vara lite tråkigt men om det finns bommar blir allt mycket lättare och roligare. Buddy är en väldigt smart häst och kan själv lista ut vad han ska göra efter några gånger! Därför gör han själv tempoväxlingar vid varannan bokstav x)  
 
 
 
 
 

 
 
 

 

 

 

 

Horse Quotes ✬

 

Lyx▼Wanties

 

Om Mig

Hej mitt namn är då Emely och jag är 16 år. Jag bor på en hästgård en bit utanför malmö där jag trivs jätte bra. Mamma och jag äger tillsammans en PRE valack vid namn Budda. Läs mer om honom HÄR. Jag har ridit så länge jag kan minnas och har alltid älskar hästar och djur. Idag tränar jag både dressyr och hoppning på Budda och nästa år satsar vi på lokal tävling. Jag är mer en hoppryttare än dressyrryttare och älskar farten. Och ja jag vet att Budda är en PRE (dressyr ras) men han kommer bli minst lika duktig i hoppning x) 
Förutom en häst så har vi också 2 hundar, Mac och Celine och 1 stallkatt, Vimse. 
 
Jag är inte bara en tjej som älskar hästar utan jag är även en hobby fotograf. För det mesta är det såklart hästar som fångas på bild men även kan det bli natur bilder. Som en fotonörd använder jag mig av 2 olika kameror och en del objektiv jag samlat på mig. Jag har fotat i princip hela mitt liv men det var för 2 år sedan som jag började mer seriöst. Det var även då som jag fick min första systemkamera. Jag driver ett häst-foto account på instagram som du kan checka in för daglig uppdatering! Min instagram hittar ni HÄR.