hjärtformade moln♥

Var ute och fotade Buddy i solnedgången när de här två små söta hjärtana flög förbi på himlen ^^ älskar denna bilden! synd att jag inte fick någon bra bild på buddy med dessa i bakgrunden! skulle blivit ett super snyggt foto. 
 
 
 

behövs en rejäl ryktning?

var ute och hälsade på knut i hagen för några kvällar sedan! han kom fram till mig och var nyfiken.  jag började klappa honom på halsen och märkte att han tyckte det var riktigt skönt! ^^ haha han sträckte på halsen och visade värkligen hur skönt han tyckte det var! när jag sedan gick en bit bort för att ta ett foto såg jag hur han tänkte.. haha han bara: va? slutar du klia mig? nä det går inte.. och så börjar han gå mot mig och ställer sig så att jag precis står där jag ska klia x) eftersom det var knut det gälde så var det bara att börja klia igen! :) tillslut (efter att jag redan hade tagit bort allt skit på händerna en gång) såg de hur såhär! xD 
 
de var lite skitigare i verkligheten x) det svarta ser inte så svart ut på bilderna

AW= det bästa ridlägret

Som jag lovat så kommer det lite bilder från aw :) detta var då 2011 och hade en digitalkamera som sög ;) därav den dåliga kvaliteten och bild brist! Detta året kommer det vara massvis med bilder att lägga upp! x) 
 

mys

älskar fokuset på blommorna! ^^ 

stickat

Haha här ser ni resulltatet från min syslöjds uppgift x) snygg eller? nja skulle inte tro det! har i alla fall stickat en röd luva till min finaste häst! ^^ och är ändå nöjd med den eftersom den var riktigt jobbig att göra och att jag nästan fick F pga den x) ska dock kanske fortsätta på den och göra detaljer så att den kanske blir fin ^^ men ja jag vet hur det blir med saker som jag tänker göra... de blir inte av..

xD

 
 

Chappen

har fullt upp just nu! måste packa, fixa tidsinstälda inlägg och massa mer! ska nämligen till high chaparall i morgon!  :) Vi åker inte dit för att gå runt inne på området utan för att kolla på western tälingar. kameran följer med tillsammans med morfars zoom objektiv ;) så var beredda på massa coola western bilder nästa vecka när jag kommer hem! kommer hem igen på söndag (vilken tid vet jag inte) och därför blir det inte så mycket skriv inlägg! har dock suttit och fixat en del tidsinställda inlägg, mest med bilder och colage ^^ men bättre det än inga inlägg alls! måste nog packa vidare nu innan mamma kommer hem... ha det bra!
 
 

Dags att rida barbacka

mjukis lös tröja och ridskor... Klar att börja rida! På med tränset bara sen bär det av mot padocken! x)


första tävlingen!

Det var en lite speciell dag då Adel (min mammas pojkvän) också skulle hopptävla för första gången i sitt liv! :) han har nämligen tagit 10 ridlektioner i smyg när mamma har jobbat x) efter endast 10 ridlektioner går han ut på banan med gadden och hoppar en felfri runda på 50cm ;)  det skulle bli en överraskning för mamma men så sjukanmälde hon sig nu i veckan och fick reda på det x) men hon blev ändå rejält chockad när hon fick veta! 
 
 
 
Gud vilken dag det var igår! stressigt, nervöst och farligt... Jag brukar aldrig vara nervös för att tävla pay and jump bara lite med tiderna och så men aldrig inför själva ridningen! Men igår var jag så nervös så att jag grät och kunde knappt andas! :s  Vårt underlag i padocken är KATASTROF just nu! det är riktigt tunt! typ 5-8cm djupt sen kommer det en stenhård yta som är riktigt hal för hästarna.. + att traktorn som fredrik harvar med har varit sönder i 1 månad.. som tur var hann traktorn precis bli lagad i tid för tävlingen! 
Jag stog och kollade på ekipage efter ekipage vars hästar halkade till eller gick omkull när underlaget släppte i kurverna...  trots underlaget vat det bara 2 hästar som gick omkull! 
 
Som tur var, var Buddy trött efter hoppningen i torsdags och var inte alls så stark som han brukar! därför blev det väldigt lätt att sakta av från galopp till trav genom att bara sitta till lite ^^  Mamma hoppade första klassen, 70cm med honom! han vägrade dock 2 gånger på oxern inne på framhoppningen, vilket han aldrig har gjort förr. men kom sedan ut på banan och gick en lugn och felfri runda! :) 
När mamma kom ut från banan hoppade hon snabbt av för att sedan byta både stövlar och häst :) eller i alla fall lämna över hästen till mig. jag gick fram på fram ridningen och börjar trava direkt. kom på krysset två gånger, räcket och sedan oxer. allt gick bra och han kändes fin och väldigt kontrolerad! inget rusande på hinderna som det brukar bli ibland. skrittade ut och väntade på min tur. kunde knappt andas för att jag var så rädd för underlaget att det skulle släppa och att vi skulle gå omkull! mest för att jag inte vill att buddy ska skada sig! 
men vi gick in på banan och gjorde vårt bästa ^^ fortfarande kontrolerad och fin! han sprang in på vissa av hinderna och fick några konstiga språng men det var helt mitt fel! hade så myket att tänka på! x) speciellt på att andas! haha men klarade faktiskt av att andas riktigt bra denna gången ;)  är riktigt nöjd över buddy! han var super duktigt och riktigt snäll! han fick mycket godis efteråt! ;)  
 
ska be morfar skicka bilderna som han tog ^^  men här är i ala fall video och några bilder efteråt :)
 
 
 
 
 

Tävling

Få var vår första pay'n'jump avklarad :) sänkte mig till 70cm. Underlaget är för jävligt och 2 gick omkull+ många som halkade till... Men Buddy var faktiskt väldigt fin och lyssnade mer än vanligt! Såg kanske inte så jätte snyggt ut men det var 100 saker att tänka på! Mer uppdatering Kommer i kväll när videos och sånt är klar :)

Bild på outfiten sålänge! ^^


målat utestallet

 

B-ponny

Kanske ska ta och köpa oss en lite B-ponny? x) haha åå söta lilla Gildur ^^ alla skulle rida ut idag och så erbjöd sig Victoria sig att låna ut Gildur till mig :)


Familjen häst ^^


tävla om vin biljetter till falsterbo horse show!

tävla på henrikbarry.se!                             
 
 

vind stilla med stekande sol!

aah gud vad jag är glad att jag red i morse kl 8 innan solen och värmen kom! hade inte orkat ha den lektionen i denna värme... 
 
Solen står som högst upp på himlen nu och nästan helt vindstilla... vissa har tagit in sina hästar för att det är för varmt för dom att stå ute nu. men vi lär lilla buddy stå kvar i hagen ^^ såg att han var riktigt varm i den stekande solen så tänkte fylla en liten hink med vatten och svalka av honom lite :) så när jag då fyllt hela hinken går såklart hantsaget av pga vikten... och allt vatten bara väller över mig... haha så himla typiskt asså! fyllde på på nytt och fick hålla under hinken i stället. men när jag kommer ut i hagen så är han inte alls sugen på att få fatten över sig x) så fick gå efter honom lite innan han gav upp och märkte att det faktiskt var riktigt skönt att få lite kallt vatten över sig ^^  
 
i övrigt så är min dag så att jag hela tiden springer ut och in ur huset och stallet ^^ fila med lite bilder, gosa med buddy, tvätta det, fixa inlägg som skulle ha gjorts för en vecka sen och massa mer! Mamma är just nu och hämtar vår hoppsadel som har fått nu ull i sig och sen ska vi smörja alla våra saker. oh ja vi har mycket att göra idag alltså :) 
 

Målning

Förra helgen målade vi om olböras alla hinder :) Vissa av hinderna målades hom helt till en ny färg medans vissa bara fick en på fyllning av samma färger ^^med i vilket fall som helst blev dom grymt snygga och frecha! :) de nya färgerna var mycket klarare än de andra och vi hade blandade rosa och hade oliv grön istället för vanlig grön ;) haha ska bli roligt att se hästarna på tävlingen nu i helgen när de får syn på det rosa polkagris hinderet  (som jag tyvärr inte fick med i collaget här nedan) x)  
 

ÖVER GLAD!!!!! :D

JAAA är så HIMLA glad just nu!!! :D äntligen har vi bokat ridläger på aw!! :D bästa ridlägret någonsin! :D var är för 2 år sen med Romeo och skulle dit förra året också om han inte skulle blivit halt :/ men iår är det Buddas tur att följa med och ha det skoj hela v. 29! :D haha är helt excited ^^haha åå går typ inte att beskriva. tror dessutom att Henrik Barry är där den veckan x) 
 
 
haha så typiskt att jag skulle se smset från mamma kl 00.02 där hon skrev att jag ska åka xD nu kan jag inte soova längre.. :/ 
 
Lite bilder sen 2 år tillbaka ^^ har dock fler bilder hemma hos mamma + några videos :) kanske gör något mer inlägg senare där jag lägger upp lite fler bilder :)
 

Mot sadelprovning

Har nu lastat buddisen och är på väg mot sadelprovning :)


En vanlig sommardag i Sverige

Vädret var ju hur fint som helst hela förmiddagen och början av eftermiddagen! Det var strålande sol när jag hoppade bana i morse med Buddy! Sen var det dock lite molnigt i mellan åt när vi målade hinder och grillade korv, men fortfarande varmt och mysigt :) sen bara öppnar sig himlen och det börjar åska och ha sig. Buddy är ju också för rolig! Han total vägrar gå in i sitt vind skydd när det regnar... Han står hellre precis utanför och blir dygnsur x) man ser verkligen på honom hur mycket han hatar regnet! Han står ihop kurad och har bak ögonen men ikke ska han in i det där äckliga skulet!




Vädret är som det brukar i alla fall! ;)


details

 

sommarlovets första dag

trots regnet och vissa tråkiga stunder så var det en helt fantastisk första sommarlovs dag igår! :) på morgonen gick jag upp och kollade på när jenny hade lektion, fotade även de som red ^^  
gick ut i hagen och gosade lite med världens finaste häst! det spöregnade och han vägrade gå in i vindskyddet men det var mysigt ändå! x) Eftersom han var helt genom blöt kunde jag inte rida så när det slutade regna tog jag med lite godis ut i hagen och började leka med honom :) har märkt att han värkligen älskar att leka följar john! :D haha började med att han skulle skritta efter efter mig. gjorde snäva svängar och stannade. sen började jag springa så att han skulle trava efter mig, jag backade också utan att säga eller göra några gester och han backade fint bredvid mig! :D  testade för första gången att han skulle galoppera efter mig. haha det tyckte han var riktigt skoj! x) han började bocka och ha sig! sen sprang han  iväg och kom sedan travades emot mig igen och ställde sig fint bredvid och ville ha godis ^^ han är ju bara för söt! avslutade med att ta det lugnt skritta lugnt efter mig och jag var noga med att han inte skulle få gå på mig eller tigga godis! så att vi inte får en bortskämd och uppfostrad häst. 
 
men att känna att man har den relationen med en häst att man kan lita på den till 110% fast att den bockar och håller på precis intill!  att veta att han kommer när man kallar :) det är det bästa med hästar! man får en bästa vän för livet som aldrig kommer svika en! <3 
 
 
 
 
 

“In riding a horse, we borrow freedom”

 
HAHA asså ni får igga mitt face på de flesta bilderna x) även i de andra inläggen!

Ute och går med hästen

Ska till bakken idag med klassen så börjar inte fötterna kl 12:30 :D passade på att "morgon" mysa lite med Buddy ^^ och tog också ut honom på en liten promenad ;)

Kommer inte bli någon uppdatering idag så att ni vet ^^


Bett

Just nu har buddy ett bett med lösa ringar men vi tror att det skaver i hans mungipor. Jag har kollat lite och man ser rosa fläckar/märken. antagligen är det hud som savts bort :/ stackars buddy! Det är antagligen därför som han håller på med huvudet! och det är inte så konstigt om han har ett bett som skaver sår :(  Vi har varit inne på My One och kollat på ett bett med fasta ringar men vi var inte riktigt säkra på storleken.. jag smörjer mungipona nästan varje dag med idominsalva så att det ska läka eller i alla fall inte göra lika ont.  Vi får så snabbt som möjligt hitta ett bett som passar! :)

"Horses make a landscape look beautiful"


"when people say it´s just a horse, they just dont understand"

 
 
                   
 
 
 
 

Morgondagens Planer

Yeey! sista fredagen i skolan denna terminer! :D sen är det städdag på måndag, och Bakken på Tisdag sen SKOLAVSLUTNONIG på onsdag!!!! :D över lycklig! ska göra messa roliga saker i sommar har jag bestämt mig för! ^^ måste åka och bada och åka till skogen MINST en gång! ;) haha 
 
Men i morgon är det hoppning för mamma :) sista gppngen för henne innan pay´n´jumpen. Jag ska även stå redo med kamera i hand för att fota :) det gick nämligen inte så bra när mammas kompis erika lånade min kamera och skulle foa! x) haha asså och de två ska klagar på mig ;) erika hade på manuell fokus och därför blev ingen bild skarp..    på eftermiddagen ska min kompis linn komma och fotografera mig och buddy! :) vi ska gå till Duvemåla, det är en stor äng där som vi då ska fota på ^^ kommer bli toppen bilder! jag ska inte rida eftersom jag inte riktigt får av mamma men jag ska ha en (eller två) klänningar och blommor i håret :) Tänkte testa en sak som sedan kommer att bli min header om det fungerar ^^ Längtar! :D 
 

Galopp över fältet

Igentligen skulle mamma rida ut med erika idag men eftersom hon ska både rida ut i morgon och hoppa på lördag fick jag rida istället! :) gud vad mysigt det var! solen sken sådär lätt och det var höggt gräs bedvid, de har ju klippt en stig för ridande och för promenerande ^^ 
 
Vi satte på vårt gamla pelham bett för att han inte skulle dra iväg. Jag vet att det är starkt och gillar egentligen ionte att rida på starka bett för att jag tycker inte det är bra för hästarna! men eftersom han är stark och drar lätt iväg så ville vi vara på den säkra sidan både för honom och mig.. det går ju ändå rätt stora vägar där de kör över hastighets gränsen!
 
Han var lugn och fin och det var inga problem alls! han lyssnade fint och jag behövde inte ens ta i honom! :) hade bara precis lite kontakt med munnen så att jag snabbt kunde fånga upp honom om det skulle vara något. och som sakt var det huuuur fint som helst! vi travade lite och sen galopperade vi även! han var lite irreterad ibland på flugorna och bettet och höll på att nocka mig några gånger i galloppen. 
 
En av de 250 bilder jag tog idag ^^
 

Månadens hästblogg! ^^

Gå in här för att delta! :)

Mål

Har inte haft buddy så jätte länge men tänkte sätta några små mål som jag ska öva på mer under sommaren :)
Har förhoppningsvis massvis med tid att spendera på buddy nu när vi snart är lediga! :) Jag ska också fråga madde om vi ska åka till skogen eller kanske till någon sjö och bada ^^ ser verklugen framemot sommaren riktigt mycket! vad ska ni göra under sommaren? 
  • Lära honom buga
  • kunna fånga upp honom och reglera tempot som jag vill (främst i hoppningen)
  • Rida ut och lita på att han inte sticker iväg 
  • ha frihetsdressyr minst 1 gång
  • komma felfritt på pay´n´jumpen till midsommar 
  • ha riktigt roligt!
 
 Så här hade jag tänkt att han skulle buga ^^
 bild från @country_cuttie98 || IG

just some pictures


Behöver lite Tips!

Hej! :) är väldigt blogg sugen nu när det är sommar och skolan snart är slut! :) problemet är bara det att jag vet inte vad jag ska blogga om.. Vet heller inte vad ni läsare är intresserade av att läsa :) Mer bilder, mer små mobil inlägg, ridpass, outfits, hiss och diss, frågestunder m.m? va vad vill just ni läsa mer om? :)
 
kommentera på! 
 

New in ~Marinblått



Var inne på MyOne förra veckan^^ behövde en ny ryktlåda och lite nya ryktsaker :) Tycker om blått så himla mycket och speciellt marinblå! JAg vet att det är väldigt svårt att matcha i ryktsaker för allt är typ i olika saker, men lyckades ändå plocka på mig både svamp och fiberborste i marinblå :D ett nytt regntäcke inhandlades också! och det kom verkligen till nytta nu de senaste dagarna när det har regnat! Det är bara ett skal så det har inget fleece fodring i så den är perfect för sommar/våren! :) + att den har avtagbar hals är en stor tumme upp ^^
 
 
 
 
 
 

friendship last forever!

Sugen på att se fler bilder? ;) haha ^^

Fotogalen

Jag har seriöst kommit på att jag är riktigt galen i att fotografera! :s är det bra eller dåligt? haha x) så fort jag ser att buddy ligger ner eller något så skyndar jag mig ut för att fotografera, eller när jag kommer hem från skolan går jag in för att hämta kameran, Jag tar typ 300 bilder/dag och jag ska alltid ha någon som fotar mig när jag rider! 

 

asså mitt fotoberoende har ökat enormt mycket sedan vi flyttade hit, Buddy kom (för att han är så söt) och för att sommaren äntligen har kommit! ^^  

 

Gud vi har haft buddy i 40 dagar idag och jag har redan 519 bilder i mappen 2013, 639 bilder i rider & 55 bilder i jag och buddy. Sammanlagt blir det 1 213 bilder... :o nu blir det lite matte här allstå xD   Då är det i genomsnitt (bilder/dag) 30 bilder :0 

 

inte undra på att min dator nästan kraschande innan när den hade alla mina bilder från hela mitt liv på hårddisken xD tur att jag har fått en extern hårdisk med 1 TB ^^

En av de första bilderna jag tog på min lilla tjockis Romeo dagen efter han kom ^^

 

Städdag

japp då var det städdag idag ute i stallet :) haft fullt upp med att skrubba boxen inför målingen i morgon, Sopa bort allt äckligt spindelnät, ränsat i rycktlådan, grillat korv med dom i stallet och fotat buddy! :) har varit riktigt varmt och mysigt idag fram tills det började spöregna och oska nu på eftermiddagen ^^ Men det var nog kanske 27grader eller något sådant! :D Buddy låg ner i hagen och steckte ;) 
 
Haha aw det ser ut som om han inte har någon man eller pannlugg xD min fina polle då ^^

Uteritt

Idag blev det en lite tur ut i det gröna :) Det var egentligen meningen att mamma skulle rida ut men så ville jag förla med och fota ^^ och när vi väl var där ute och mamma hade galopperat så sa hon att jag kunde hoppa upp och hon fota meíg :D haha Han var väldigt piggoch är rätt feg av sig x) men det gick bra när vi väl hade kommit ut på beträderna. mamma travade en lite runda medan jag ställde mig där jag skule stå för att fota när hon sen skulle komma galopperande upp för backen :) 
Där finns en stig som det emallanåt kommer stenar på maken så då får man "gå runt" passade på att ta lite dressyr där och flyttade honom endast med skänklen ^^ han lyssnade perfekt och var jätte fin! 
 
Nu får ni se öite bilder :) inleder med en stående bild ;)
Var bara tvungen att ta en bild på det fina landskap! ^^