Trym


Mys i hagen, rid pass och lite bete

 
När jag kom hem låg buddy ner i hagen så det första jag gjorde var att skynda mig in och hämtade kameran ^^ tog lite bilder och satte mig sen bredvid honom och bara myste :)  Tog in honom för att göra iordning och fixa för att rida :) Jag stog kanske i en timme och gjorde ryktade innan jag fick tummarna loss och började sadla :)
 
Det gick inte så bra idag iheller. han lyssnade inte och var väldigt okonsentrerad! värre än i förrgår. Jag red ute så trodde att det kunde bero på att det blåste så mycket så gick dörför in i ridhuset i stället :) skrittade lite och travade men han var fortfarande inte konsentrerad på mig och reagerade väldigt mycket mot hörnerna... Vanligtvis brukar han ändå lysssna lite och komma ner med huvudet men idag gick inte ens det :/ tänkte att han kanske kom igång mer och jobbade när jag började galoppera, han brukar komma ner mer och bli riktigt fin då men inte idag.. han bara sprang i från mig och kom inte ner med huvudet. Så jag längde tyglarna till max och bara lät honom få galoppera och sträcka ut sig. jag fångade upp honom på kortsiderna och gjorde en stor volt. Detta fungerade väldigt bra! han kom ner och bar upp sig själv. Ökade än en gång på långsidan och kortade upp på kortsidan. gjorde detta några varv innan jag saktade av och arbetade honom lite i traven. Fortfarande långa tyglar och gjorde många volter för att få hjälp att fånga up honom och för att han skulle komma ner och bli mjuk :) Bytade varv och gjorde samma sak där med i galoppen :) 
 
När jag skrittade av honom var han riktigt fin och han var värkligen väldigt svettig!! :) aw lilla buddy fått galoppera mycket och fått långa ut sig lite idag :) tror han blev väldigt glad för det! skölde av all svett sen med massa vatten och en svamp :) sen tog jag ut honom till backen för att låta honom beta lite :) och det tycket han värkligen om! haha, va lite svårt att få med honom hem bara x) 
 
 

Idrottsdag

Var på MCR idag och red :) i år fanns det som alternativ rida på idrottsdagen vilket jag såklart tyckte var jätte skoj! x)
Måste erkänna att jag kände mig som en nybörjare haha! Vi red ju inte så Seriöst och jag hade en häst som hette nema :) ponny men ändå ok! Hon var hur snäll som helst när hon som inte var så van red men när jag hoppade upp kände hon att jag var van och blev jobbig x) tydligen brukade hon göra så sa rid läraren :) men det gick bra ändå, bara ett litet bakut så där men ja x)
Ändå riktigt roligt idag! Fast att det inte gick så där bra :)

Ska ut direkt nu när jag kommer hem
och rida Buddy lite ^^ skoj, skoj!!! :)
Och ska även fixa translate ikväll! :)


Mysig avramling

MIn kompis linn tävlade i helgen på sin favorit häst Lambada som man inte riktigt kan lita på till 100% i hoppningen.. Det gick fint tills hinder nr 2 x)
 

Buddy time ^^

När jag skrittade fram började jag med att kolla så att halvhalterna fungerade och så och han lyssnade riktigt fint! Men han var ganska ofokuserad och villle gärna titta utåt på allt annat omkring. Han blev bara mer och mer ofokuserad desto mer jag red.. Dessutom slutade han lyssna och sprang bara i fråb mig i både trav och galopp.
 
Började därför om från början. Arbetade honom på en stor volt där jag får hjälp med att fånga upp honom. travade och så fort han började springa iväg ifrån mig saktade jag av till skritt. skrittade några steg och så trav igen :) gjorde detta en liten stund tills jag kände att han lyssnade. der som vanligt på fyrkantspåret och gjorde mycket volter för att få hjälp. sen lyssnade han riktigt bra! han belv huuuur fin som helst i galoppen! Satte mig upp rakt och bromsade med magen. till sist behöde jag knappt hålla i honom, han bara flöt på i ett bra tempo och gick fint med huvudet! :) 
 

Mys

Kom hem från pappa igår :) vi tittade på fast and furious 6! Det är den bästa filmen jag någonsin he sett!! :D

När jag kom hem till mamma åt vi lite paj och mormor och morfar var på besök :) de kollade på vår nya underbara häst (som dom köpte ) tack! ^^ de verkade gilla honom mycket :)

När de åkt gick jag ut med kameran och fotade och myste :) sig jätte länge och bara klappade och kliade honom i huvudet. Han somnade nästan i min famn ^^ Åå han e så himla söt och han verkat verkligen lita på en nu! :) passade på att ta närbilder, vilket jag ÄLSKAR! :) är litte smått kär i close-up bilder ^^


Träning

Gud vad bra det gick idag! Kände redan från början att han lyssnade på mina halvhalter och behövde knappt använda tyglarna! och det gick bara bättre och bättre. Han skrittade idag, inte det här trippande spritten utan han var lugn och längde ut på stegen :) det betyder att han börjar känna sig hemma och börjar känna oss bättre :)
  Vi tränade mycket med tempoväxlingar och då också halvhalterna :)  Vi började i trav och han var väldigt pigg! det var svårare att sakta av honom men efter ett tag gick det bättre. I galoppen var han också hur fin som helst! asså älskar hans galopp det är så härlig! Har märkt att vänster varv är hans bättre varv :) fick honom i ett bra tempo mot slutet och kunde sakta av honom från galopp till trav nästan exakt där jag ville! Så är riktigt nöjd över idag!
  Jenny sa också att jag passar till honom väldigt bra, att jag sitter bra på honom och i den sadlen :) det är riktigt roligt att höra! 










Ihop släpp

I tisdags testade vi att släppa ihop buddy med Lindas hästar! :) Först testade vi att släppa ihop bara buddy och zisco och det gick bra. det var ingen som brydde sig och de hälsade inte äns på varandra. När vi då sen släppte in Key som är ett sto skulle ju zisco vakta henne eftersom det ärr hans sto.. han jagade bort buddy. Buddy är ingen som vill bråka utan håller sig undan och är väldigt ranglåg. Jag var inte med men mamma berättade att de sprang runt och bockade :) jag kom hem precis i slutet då sprang budda ner i hagen där det är ett litet skjul och blev tyvärr inträngd och kom inte ut. han blev liv rädd och va helt skakis... :( stackars min lilla bebis! han höll nästan på att spränga staketet eller tänkte kanske hoppa över... som tur var kastade rolf en pinne på zisco och han hoppar till och springer iväg. zisco fick absolut inte ont eller något! så ni inte missuppfattar det! Zisco var väldigt nära på att sparka buddy ett antal gånger och buddy var vettskrämd! Vi tog såklart ut buddy direkt efter han kom därifrån! han var helt upp skrämd och darrade när han gick ut! :( han darrade jätte länge efter och när vi skulle släppa ut honom i sin vanliga hage blev han riktigt rädd och man såg att han fickk panik för han trodde vi skulle släppa in honom hos zisco igen.. min lilla söta ponny! 
 
För er som bara kollar på videon! det var för buddys bästa som vi kastade pinnen!
zisco fick bsolut inte ont eller något!

morgon foton

 Har sovmorgon idag! ^^ så himla skön! vaknade dock tidigt för att jag tänkte plugga till mitt prov idag med det gick inte så bra som jag hade tänkt mig :s haha istället tog jag tag i kameran och stack ut i hagen och fotade min sötaste hästapålle ^^ använde den appen "hästpiano" för att få honom att spetsa örgonen men det slutade med att jag kallade på alla hästarna i hagen + key från hagen bredvid xD haha inte så lyckat... alla trodde det den andra kallade på dom X) aja ny måste jag verkligen skynda mig till min buss! :s kan aldrig slita mig från datorn och mina bilder!  Videon som skulle komma upp igår kommer ist idag! :) 

Asså detta gör mig vansinnig!!!!

Har inga ord för detta! Det är obeskrivligt hur folk MÄNNISKOR kan göra så här? Vad är det som är fel, och största frågan VARFÖR? Blir förkrossad när man läser sånt här! :(


Tråkigt söndagsväder

imorgon kommer det upp en liten video som jag tog idag på när vi skulle testa släppa ihop buddy med zico och key. kan säga att det inte gick så bra... :s stackars buddy :( han skadades inte! men han blev riktigt rädd!  
 
Bilder från söndagens tråkiga och regninga dag! haha visst är de fina? x) skitiga och helt täckta med lera, eller iaf Sylle! 
 
 
 
 
 
 
 

Hoppträning

Jag var rätt så irreterad och arg i morse då jag fick ta fram ALLt helt själv... vartenda stöd och vartenda bom. vi skulle dessutom vara i paddocken... ingen ar där som skulle rida så jag gick där fram och tillbaka i en timme för att få allt på plats!  och sen var det typ 5 vuxna som skulle ta undan -.- 
 
Vi började med att värma upp i trav och gjorde 1 volt på varje sida alltså 4 volter på ett varv ^^ sen gjorde vi samma sak i galopp och vi gjorde i båda varven. när de var varma började vi smått att travhoppa på 2 små kryss. 
 
Övningen vi skulle göra var rätt svår. vi skulle hoppa på en volt. det låter kanske inte så svårt men eftersom buddy är så stark och pigg så blir det svårt att hinna med att svänga till nästa hinder! men det blev bättre och bättre. i vänster varv gick det inte allt bra! han hoppade över sockerbitarna istället för i mitten av hindret och ibland missade vi hindret helt!  sen i höger varv gick det något bättre och vi lyckades faktiskt komma över alla 4 hinderna på volten! Han är verkligen riktigt stark och svår att svänga! :) 
Vi hoppade lite andra hinder och la ihop dom till en liten bana ^^  det var inte jätte höga hinder idag eftersom det var mest vägarna och kontroll som vi övade på ;) och därför kan vissa bilder se ganska roliga ut xD har dock valt ut de "fina" :)
 
 
bilder från idag :)

 
och en fin faibild xD

Väldigt fin!

Igår red jag första gången på länge! :) har värkligen läntat efter att få rida men har inte haft tid... 4 prov var av ett gjorde jag i går + en litet fördrag i kemi. ganska mycket att göra nu! så därför har det blivit som det har blivit med bloggen! 
 
red som sagt igår och han var väldigt pigg och stark som vanligt! vi red i paddocken eftersom det var så varmt :) i början gick det väll inte så jätte bra men jag gjorde mycket tempoväxlingar eller iaf mellan skritt och halt. vilket visade sig vara bra då han lyssnade mycket bättre senare :) det blåste en del och såklart skulle fredrik klippa gräset på andra sidan vägen x) haha han blev riktigt rädd ibland och lyssnade typ inte alls men det gick över efter att jag ridit förbi några gånger. han är rätt lätt att få på tygel. men det är en annan sak att ha bra tempo x) om med benen halvhalter hela tiden och jag vet inte hur ont jag hade i magen efteråt x) är lite förvånad över att jag inte har träningsverk idag!  de sista gångerna  jag red honom gick det inte så bra så är väldigt nöjd med att han ändå va rätt lugn i slutet och gick på fint!

Romeo

Hoppning på lördag ^^ förhoppningsvis så blir det lite annorlunda än vad man ser nedan x)


Hovslagaren

Hovslagaren var ju här i tisdags ^^ Buddys skor var ju helt nedslitna! det fanns knappt något kvar på vissa ställen...
Sven som hovslagaren heter trodde inte att budda hade fått nua skor på 14 veckor villket är dubbelt så lång tid! de ska verkas ca vart 6-8 vecka.. så det var verkligen länge sen sist! stackars buddy! :( Men nu har buddy fått filade naglar och nya fina skor! ^^  
Sven tyckte även att buddy hade ovordad man! :( vi bara näää! den ska vara så! ALDRIG att vi kommer klippa den! :o haha den får klara sig själv helt enkelt x) lite glansspray och några gånger med kammen så är allt fint och snyggt igen ^^ 
 

 
(haha oj ett väldigt försenat inlägg)
 

Charlie the unicorn!!

HAHAH! asså vet inte hur många gånger jag har kollat på den här!!  jag dör älskar charlie the unicorn! De är riktigt random och sjukt roliga! xD Charle the unicorn banana ing är seriöst min absoluta favorit! alla borde kolla, det kommer vara de bästa  6 minuterna i ditt liv
 
 

Om Mike

Fullständigt namn: Mike
Smeknamn: Mikei
Född:  2003
kön: Valack
Ras: P.R.E/ appaloosa
Storlek: D-ponny, 146 cm
Färg: röd, vit prickig
Import: Spanien
 
Vi hann ju inte ha Mike så länge innan han fick kolik och var tvungen att avlivas. Men han var en helt fantastisk häst som var hur snäll och tygg att var med. Han var hästen som fick upp mina ögon för P.R.E, jag blev verkligen förälskad i hans steg. och han var en arbetsvillig häst och med träning skulle kunna bli hur fin som helst! :) Mike vr typ min dröm häst! om man ville ha en finare häst fick man leta! Han var väldigt social och när man kallade på honom kom han direkt! Vi hann träna lite och han var riktigt fin! lyssnade bra på hjälprerna och hoppade jätte fint! redan första hoppträningen jag hade med honom hoppade vi 1 meter hur lätt som helst, och han skulle kunna utväcklas mycket! Tyvärr blev han alvarligt sjuk och det gick inte att rädda... Jag saknar honom såå mycket! jag var helt förkrossad när jag fick veta! jag hade precis börjat smälta det som hände romeo och så hände detta :/ han har det bra nu iaf med romeo! 
Kan tyvärr inte säga så mycket mer eftersom jag han bara precis lära känna honom!
 
Första bilden jag tog när han anlände! :) känslan när han klev ur transporten är obeskrivlig!


Min sötaste, finast och underbaraste lilla ponny!

 

Han besiktades och han var väldigt pigg och frammåt! kolla steget!!! o:
 
 Och han tykte att han var väldigt snygg själv ;) haha vilken hingst han blev x) 
 Han hade dock väldigt snea tänder haha x) men det var ju bara sött!  han gick dessvärre inte igenom besiktningen och han åkte hem igen. 
hans söta mule!
 
 haha xD
 
han var väldigt lekfull och han och trollet höll på hela tiden! :) tyr han inte skadade sig! :o 
 
(fler blier kan komma då jag har finare hos min mamma)

Om Romeo

 
Fullständigt namn: Baszek
Smeknamn: Romeo
Född: 1996
kön: Valack
Ras: Konik/ islandshäst
Storlek: C-ponny, 138cm
Färg: Musblack på vintrarna och ljusbrun på sommarna
Import: Polen
 
Romeo var en enormt gosig, snäll och helt underbar liten ponny! Han är väldigt speciell för mig då det är min första häst och alla som har eller har haft häst vet den där speciella kärleken man har för sin första häst! <3 Som sakt så var han import från Polen och kom till sverige 2009 och ett år senare köpte vi honom :) Han anlände till vår gård den 30 oktober 2010. En av mina bästa dagar i mitt liv :) 
Han var väldigt rund om magen och hade underhals men det hindrade inte oss från att hoppa 80 banor efter en del träning! :) Men jag kan inte säga att han var så arbetsvillen när det gällde jobbigare saker ;) Han var rtt osäker i hoppingen ckså och det jällde att hjälpa honom hela vägen fram och över :) Alltså han var ju inte så lätt riden! och han vägrade en hel del ^^ men det var inget som jag blev arg på utan tyckte mer att den var en del av Romeo och jag älskade att kolla på videos efter! Han var bara för söt när han satte rumpan i marken och tvärnitade! :) haha tycker det är synd att jag inte fick mer tid med honom! jag började värkligen känna att han kom ner med huvudet då i slutet när vi bara kunde skritta. Han har ju alltid varit en stjärnkikare ;) Men han är på en bra plats nu och vi kommer träffas någon gång! :)
 

ungefär såhär såg han ut när han kom :) förutom att han var aldeles långhårig då! :P det e vi som klippt honom

så här såg han ut efter någon månad :) Som ni ser är han en riktig stjärnkikare :)

Och detta är då ca 1 år efter vi köpt honom :) ni ser hans fina tvärnitar x) och har många fler! 

Men han kunde hoppa ^^haha kanske ett dåligt exempel men älskar denna bilden! 


Detta är på sommarbetet 2012 :) han va föör söt! och han var ju hallt hela sommaren :(
Man ser att han blivit mycket finare! ^^ dock behövdes det lite hjälp att få honom ner med huvudet :P 
detta är då taget i somras 2012 när vi bara skrittade ut och travade 2 min :)
 
bara 3 bilder från sommarbetet :) men måste säga att detta är min absoluta favorit bild som jag har tagit! 
ska förmodligen göra en tavla av den ^^
Och så här såg han ut på hösten 2012 någon månad innan han avlivades :( Han e så himla fin! världens sötaste ponny!
 
 
 
 
 
 
 Även en video som jag gjorde med minnen av romeo! <3 både bilder och videos från förr och nu 
 
 
 
 
 
 

litta mer foton

 

Problem i Html

Asså vte inte vad det har blivit för fel nu på min blogg :( men hela min inläggs sida har försvunnit :( därför kommer det inte gå att kommentera på min blogg framöver. har ontaktat blogg.se men får se vad de kan göra! har själv inte tagit bort den utan det har bara bliivit såhär... om jag skriver något så försvinner det när jag sparar..
 
 

Se upp för Fantomen!

Haha tro det eller ej, men det är den lilla shettisen som bestämmer i hagen! När hästarna ska ha mat så är den Fantomen som ska ha först annars jagar han bort de andra! x) haha man kan inte tro att en 23 årig liten shettis kan ha högst rang i en hage med 1 stor tinker, 1 P.R.E som är rätt så stor och en normal stor häst! xD det är bara för gulligt!  
 
Dock måste den lära sig att när jag är i hagen med buddy är det inte ok att jaga bort honom! riktigt jobbigt när jag ska gå ut och mysa så följer shettisen efter mig, och då går buddy iväg :( 
 

Grey and Silver✳

Idag blev det en outfit bytning ^^ från helt svart pannband och orange schabrak till ett supersnyggt swarowskipannband och ett grått HV POLO schabrak! :) super snyggt! :)

Dagens pass

Jag själv tycker inte att det gick särskilt bra.. Han var väldigt ofokuserad och spänd. Jag hatar att ha för korta tyglar men han lyssnade inte och ville absolut inte gå på tygel.. Han är både kännslig med hjälperna men ändå inte. ibland bara han fullständigt struntar i dom. Nu vet jag i alla fall vad vi måste öva på! och det är tempoväxlingar hela tiden och få honom konsentrerad på MIG och inget annat. När det är klart och han lyssnar på halvhalter och är mer fokuserad på mig kan vi gå vidare och utväcklas med annat. Det är lixom grunder till allt!
En styck budda i hagen^^

HV POLO schabrak

Va inne på MyOne häromdan och såg detta snygga schabraket! :) dock är jag inte säker om det kommer passa till Buddy :s haha men snyggt var det! 

Rubrik^^

förlåt för den dåliga uppdateringen! har inte riktigt haft tid och har dessutom varit hemma hos pappa :)
 
Buddy har en lös sko och han inte ridas för tillfället. Hovslagaren kommer i morgon och fixar det så sen är det fritt fram att rida igen! :) Det märks att Buddy börja lära känna oss och har blivit tryggare med oss! :) Först när han kom  lyssnade han inte alls när man kallade. han tittade inte ens upp. När man närmade sig i hagen brydde han sig inte och fortsatte att äta på gräset. Nu när man kalla kollar han upp ibland och när man närmar sig så börjar han gå mot en :) Igår när jag sprang i hagen så travade han efter :) Väldigt roligt att han börjar känna sig hemma :)
 

Min oturs dag är struken från listan!

Hade typ världens outrs dag igår! :) ( om man bortser från att Budda gick igenom besiktningen!! ) 
Kan knappt fatta att jag sitter och upprepar min kväll igen x) haha men måste väll dela med mig av min dag! ;)
 
Jag kom hem från skolan och bestämde mig att gå ut och göra igordning Buddy för ridning :) Gick ut, borstade, gjorde vi manen och svansen och ja allt det där :) sadlar då och kommer på att jag glömt sadelgjorden. Går in och letar i vårat skåp. Ingen sadelgjord där inte. Nähä. Ringer mamma och frågar, hon svarar att den ska vara där så jag letar vidare i ca 20 min medans Buddy står lugnt och fint å väntar. Hittar tillslut sadelgjorden på ett helt annat ställe än var mamma sa.    Sadlar då om och ska spänna sadelgjorden när jag upptäcker att den är HELT för liten! :/ ååå blev helt galen. Jag som typ sprang runt över allt och letade och så var den förliten.... Ja iaf så fick jag då gå och ta dressyrsadlen som igentligen inte passar så bra. Sadlar en 3 gång, tränsar och går ut för att sitta upp :) När jag ska sätta foten i stygbyglen märker jag att där finns ingen stignygel att sätta min fot i.. Då blev jag helt frysstrerad och bara kastar av sadlen och bestämmer mig för att rida barbacka istället.
 
Jag går till padocken och hoppar upp. Ja jag kan ju säga att det var ju inte så skönt.. väldigt spetsig + att han har sin "trava på stället" skritt :( Red inte så länge efter som det gjorde för ont x) istället så gick jag bredvid och svägde, stannade och travade så skulle han följa med :) väldigt kul tills jag ska ta en bild och upptäcker att min mobil har åkt ut ur fickan någon stans i paddocken :(( Haha kan min dag bli värre? 
Söker igenom hela paddocken jätte noggrant och när jag inte hittar den fick jag tanken att den kanske hande fastnat under Buddys hov x) som tur var hittade jag den precis efter det! :)  Tog min bild och gick sen tillbaka till stallet. När jag sen tar upp mobilen igen för att ringa mamma upptäcker jag att min mobil har fått en spricka i nedre hörnet.  ( som sen under natten utvecklades till en spricka rakt över skärmen... )
 
Låter säkert inte så farligt ;) haha men att uppleva det! det var så himla frustrerande så jag trodde att jag skulle döö! Från att vara världens lyckligaste till att faktiskt springa runt och vara arg... :/ inte så kul.. Men Måste verkligen skylla på de där 3 A-brunnarna jag cyklade över och den kolsvarta katten som korsade min väg påväg till skolan! ... ;) men ja det är lite roligt så här i efterhand när man tänker tillbaka x)
 
Bjuder på en fin bild ^^ 

Bilden säger allt :*


Instagram


Bildbomb

Skrittade ut en liten runda med Erika och Sehå innan vi red i padocken :) det gick faktiskt bra idag och vädret var toppen! :) va lite jobbigt i början och jag är inte riktigt glad att jag måste ta i honom så mycket :) men när jag väl fick rätt på hjälperna och kontakten i tyglen så gick det faktiskt riktigt bra! Jag måste verkligen rida i varje steg på Buddy vilket jag inte behövde på Mike eller Romeo. Samtidigt som jag måste göra förhållningar så att han inte springer iväg ;) men jag är riktigt nöjd idag!  Sen är det besiktning i morgon s: är riktigt nervös hur det kommer att gå! har försökt att inte börja gilla honom men det är riktigt svårt när man är med honom hela tiden och när han är så HIMLA söt! vill inte ha några förhoppningar och tänker att han ska åka hem i morgon..
 

till insta x)