sötis Mike!


I´m Sorry!

förlåt för att det inte har varit någon uppdatering de senaste 2 dagarna! min dator hade ändrat några inställningar så att internet fungerade inte... men det ska förhoppningsvis bli bättre nu! :) har dock rätt så mycket läxor nu men blogga måste jag väll ändå hinna med! :P 
 
 
jag kan inte säga att jag saknar denna snö! 

Jag heter Mike och Älskar att busa!

Så här är det varje dag i hagen! de står ständigt och hänger över staketet för att busa med varandra. i början sprängde de el-tråden på båda sidorna + drog ner översta plankan på staketet... Mike.. aja hoppas det inte blir allt för vilt nästa helg när vi ska släppa ihop dom! :s jag är iaf framme och redo med kamera och ska filma och ta bilder! :) de ska släppas ihop i sommarhagen där marken inte är så bulig och gropig. 
 
snälla Mike, skada dig inte! ❤

 
vill ni se fler bilder på mike i hagen? -kommentera isf!-
 
 

I Want ⓡⓔⓓ

Jag bara älskar rött till mike! han passar riktigt bra i det! :) jag gick in på Hööks hemsida och kollade lite och hittade denna fina Outfit! ;) Gud vad snygg han skulle blivit i allt detta! jag hittade tyvärr inget rött pannband så fick readigera lite i gimp :P hehe, men jag tänker mig något pannband med röda stenar! sen skulle jag kanske ha ett par svarta/blå ridbyxor och röd tröja :) vad tycker ni om outfiten? 
 
 
 
 
 
 
 
                                    
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 

Hopplektion

hoppas ni förstår bilden! :)
 
hade ju hopplektion i går! :) det gick bättre än vad jag trodde det skulle gå!
 
vi började med att värma upp med att trava på en volt över bommar. sen la vi till ett litet kryss. vi skulle lixom komma på volten och sen vid A svänga lite tillbaka (glömt vad det heter :s) första gången gick inte så bra. hade spö i handen och det gjorde att jag inte kunde stoppa honom på uttertyglen. men jag slängde iväg den till nästa gång och då gick det bra! efter krysset skulle vi sen fattavänster galopp och gå på en båge till ett räcke. och så klart när det blev -mycket- att tänka på så blir det korsgalopp :s  sen skulle vi sakta av till trav rida förbi C och sen vända upp mot medellinjen och trav hoppa ett räcke och efter det galopp och snabbt på en oxer. efter oxern ska det va trav och så bommarna :) men lyckades inte riktigt hinna sakta av till trav, så red förbi. haha väldigt mycket att tänka på! är inte så van vi det än.  vi började att göra det i små olika delar och sen la vi ihop allt till en bana. det gick bra första gången och andra men sen sista gången så var både jag och mike lite trötta. jag skulle komma mot det andra räcket som var på medellinjen, jag som fortfarande är van vid att rida Romeo förbereder mig på att svänga redan innan. Mike som är så snabb vänder direkt och vi rider emot stödet på hindret istället x) haha totalt mitt fel! men ja är fortfarande inställd på hur man rider Romeo :P vi går på det igen och då går det bra! men så är jag trött mot oxern och det blir ett konstigt språng! vi tar om den delen och då blir det bättre! inte perfect men bättre! 
 
banans övning var ju att ha kontroll, att kunna styra och att ha kontroll på tempoväxlingarna. det klarade vi ju av bra! och min ridtränare trodde inte att det skulle gå så bra som det gjorde. så är ändå jätte nöjd!
 
video:
 
 

strul med datorn

hade ju tänkt lägga upp en video på hopplektionen men precis när jag hade satt ihop videon och lagt till musik så stängs min dator av helt oförväntat så allt försvann. fick vänta ca 1 timme att starta om datorn och sen började jag om på videon. så nu blev jag precis klar och den håller på att sparas nu :) men får se om jag hinner lägga upp den på bloggen ikväll annars så kommer den i morgon! :) bjuder på en söt liten Mike i hagen sålänge! 
 
 

Picture

hoppade i morse! gick faktiskt väldigt bra om man inte kollar på korsgalopp och vissa vägar så! :) men skriver mer sen, ska iväg snart med Mamma :) ska nog ut och fota lite sen. Om solen är framme och om det inte blåser allt flr mycket! kommer kanske en liten bildbomb sen med bilder jag tog i går på mike i hagen! :) en liten tjuv titt kan ni få :P
 

Godmorgon!

Red lite igår. De hade lektion så jag hade inte så jätte mycket plats att kunna jobba på. Han var lite spänd i början och ville inte riktigt slappna av. Han började slappna av lite i traven och kom ner med huvudet men han var fortfarande inte helt avslappnad och jag kunde inte hålla formen så länge. Man han va duktig! Han bockade lite i galoppen men sen var det inte mer med det x) haha, sötis!

Idag blir det en vilodag :) och sen ska jag hoppa på lördag!! :D


Lektionen

 
Guuud vad bra det gick idag! riktigt nöjd, och Mike tycket et var väldigt roligt! haha han är så söt! 
vi började med att trava på en volt på ena sidan var det 3 bommar med kortare avstånd och på andra sidan var det 3 bommar med lite längre avstånd. han var väldigt fin och duktig och Väldigt pigg!! haha. sen tog vi bort 3 av bommarna och la upp de andra till ett litet kryss. vi flöt på i galopp och han bockade lite x) haha han bockade typ 7 gånger i rad! de var ju ganska små och ganska mesiga men det var så gulligt! 
Jag är värkligen riktigt glad!! :D sen gjorde vi en annan övning som är att man kommer in i trav och sen hoppar ett litet kryss. sen över hindret fattar man galopp, ett galopp språng och så över nästa hinder som man själv väljer höjd på! :) vi började med 60, sen 70, 80, 90 och så 1.00m :) väldigt duktig och så enkel! jag älskar hans språng! 
 
hans pannlugg är bara för ful! det ser ut som om han har misslyckats med ett experiment som exploderat... :s

taggad för hopplektion Nuu Då!!

ska snart ut i stallet och göra iordning Mike för en dressyr/ hopplektion! :) riktigt kul! det var längesen man red lektion! typ mer än ett halv år sen! så jag är värkligen taggad! Mamma ligger tyvärr i soffan och är sjuk så det blir inga bilder eller videsos :/ men jag skriver mer efter lektionen!<3 
 
 
haha så här brukade mina hopplektioner se ut innan med Romeo! x) haha han är bara för sööt!!

NY DESIGN!

äntligen tog jag tag i desigen! :) har hållt på med det hela helgen och nu äntligen är den klar efter många
ändigar! :) Det finns väll alltid massa små saker att ändra med de mästa  är klart! för en gångs skull blev jag rätt nöjd! och kommer nog behålla denna designen ett tag! kan ju alltid hända att man bytar header elller bilder i menyn men annars tror jag att jag behåller grunden :) 

Vad jag ska göra!

Jag tänkte  göra ett litet inlägg på vad jag ska göra i helgen :)
 
  • Rida
  • fixa i stallet
  • fota till bloggen
  • fixa om bloggen, vet inte hur mycket men det ska bli ändring! :)
  • försöka göra lite inlägg i utkast!
  • fortsätta med readigera 
  • fixa bilder till bloggen
  • plugga!
ja lite av det jag tänkt göra! :) 

2 st skor=Av

Just nu är det inte mycket uppdateringar då jag inte har någon lusft att blogga. är så himla trött nu när skolan har börjat. men ska försöka förbättra mig! 
 
igår skulle mamma rida lektion. det gick rätt så bra! :) de skrittade och gjorde halt vid varje bokstav. sen gjorde de samma sak fast i trav och skrittade vid varje bokstav. Han var väldigt spänd och ville inte riktigt slapna av i början. men efter ett tag började han slapna av liite men så trampar han av sig sin sko... D: jag har märkt att han trampar på sig själv väldigt mycket! så vi ringde hovslagaren och bestämde tid idag kl. 3. när mamma kommer hit och tar in honom s¨å har han även trampat av sig sin andra skor i hagen! men hovlagaren fixade nya skor och sen åkte vi till HÖÖKS och handlade lite :) det blev ett nytt brunt schabrak, en riktigt snygg western grimma med silver på sidorna och ett par svarta boots som han ska ha i hagen så att han inte trampar av sig skorna mer! :)
bilder kommer upp i kväll eller i morgon! :)

Update

ojeh snart kommer en ny design på bloggen! :) lite andra färger, ny header m.m :) har börjat lite men vet inte hur långt jag hinner. så kanske dröjer 1 vecka eller så :) 
idag ska jag hem till mamma igen och då kommer jag få träffa mike! :) ska fråga mamma om jag kan rida lite, kanske tar en barbacka tur :) vi testade Romeos gamla sadlar på Mike, dressyr sadlen passade någolunda kan fungera tills vi köper ny men hoppsadlen passade inte alls! :( men vi får låna jennys skit snygga sadel så länge! den är ljus brun och Mike passar as bra i det! har redan hittat ett guldigt "V"-panband som jag vill ha för 199kr! :) det ända "felet" är att det är mörkbrunt i kanterna :/ 
 
får skriva mer sen! :)

hur det gick!

vi åkte upp till höör vid 2 tiden. veterinären kom och vi började longera på volt. vi va ute och det blåste som in i, marken lutade  och volten var inte tillräkligt stor så det såg hämskt ut när han travade! 
när vi tog vänster fram i böjprovet så stog han stilla och han visade ingenting när han travade. höger märkte man att han tyckte det gjorde ont och han studsade försökte vända sig m.m och när han travade var han halt. men det var betydligt mycket bättre än förra besiktningen! så vi gick in i stallet igen och kollade tänderna på honom. hans fram tänder är ju snea som vi såg förra gången! men där bak såg det okej ut sa hon! hon drog ut en liten varg tand och raspade tänderna lite. hon hittade ett ärr typ bak på käken som hon sa kunde vara anledningen til att han hade snea tänder. antagligen har an fått något slag eller spark där! men det skulle inte vara några problem. Mamma och jag har ju redan förälskat oss i Mike så vi bestämde oss för att ta hem honom ändå! men vi har typ öppet köp i ca 1 månad. och han ska kollas en gång till innan vi bestämmer oss för att behålla honom eller inte. 
så man kan säga att han är halvt vår! :)
han var orolig när han kom och höll på och hingsta sig mot sin granne! så vi har fått sätta upp lakan så att de inte kan se varandra x)  men han värkar vara väldigt social och kommer när man kallar på honom! :) och han är lätt mockad! :D vilket är bra xP haha 
man kanske inte ser så mycket på denna bilden men han är rätt så sne! 

NY besiktning på G

 
hej! :) imorgon är det en ny besiktning! :D som jag har längtat hela lovet på detta! förhoppningsvis står Mike i Romeos box imorgon är är vår! vi åker till höör denna gången och får se om kameran åker med. imorgon blir det antingen slutet för bloggen eller början :) om det blir slutet så kommer jag att starta om bloggen igen när vi hittat en annan häst, men vi hoppas på att allt går bra imorgon och att mike är frisk! <3 
 
ha det bra så länge så skriver jag i morgon hur det gått!