Dagens ridpass

Red i ridhuset idag och det var andra gången han var där inne. Han var väldigt spänd och öronen låg nästan fram speciellt vid lektaren. Där finns ju ett spöke x) haha nä men Jenny gav mig ett tips som gjorde att jag ramade in honom och gav honom stöd, på så sett kunde han inte fly innåt. Jag gjorde detta några varv och han blev mer avslappnad.  Jag började trava och jag skulle "öva" på att ha kontakt med munnen så att inte ytter tygel hängde. (Jag är rätt bra på att rida med längre tyglar eftersom jag är dö rädd för att ta för hårt i munnen )
 Jag skulle rida ut i hörnorna och sen göra en båge och ut igen mot nästa hörna :) se bild nedan! På väg in i bågen  skulle jag  fånga upp och få samlad trav så att han inte stack iväg från mig. byta sittben och byta "stöd sida" på tyglen  och samma sak ut från bågen igen :) Vi gjorde detta i båda varven. Han gick fint i en låg form och gick inte i hans fusk form :) så jag är väldigt nöjd, fast att det kanske inte var suer perfekt så är det ju ändå första gången som jag rider honom ordentligt med tränare :) och Jenny var också nöjd och tyckte han såg fin ut! :)
 
en liten bild av vägen jag red ^^
 
Mamma försökte också ta några bilder men jag hade ju glömt att jag hade mitt macro objektiv på så när hon skulle fota så var bilden helt close-up :P haha.. men tror det blev lite få suddiga som jag kan lägga upp lite senare i kväll här under :)
 
I morgon ska Buddy igen :) ska tänka på de tips jag fick i dag och verkligen föröka att få honom avslappnad! Tänkte rida i padocken så finns det inte så mycket nyt för honom att titta på :) och ingen läskig lektare eller några farliga koner x) får bara hoppas att inte spöket flyttat ut nu när det blivit varmt xD haha 
 
 

Flygande täcken

När jag mockade i morse blåste det riktigt mycket! Jag hör att något ramla ner utanför boxen och vänder mig om... Jo då har Buddas fleece täcke blåst ner och hamnat rakt i rullebören x) det måste varit planerat av vädergudarna, haha! (: antar att man får vänja sig vid sånt nu när man har ute box ;)


Rätt dåligt väder idag så det blir inte lika mycket fotografering som jag hade hoppats :/ Och jag ska rida för Jenny idag kl 5 så förhoppningsvis kan mamma fota lite eller kanske filma :)


Planer

Är ju ledig både Idag och i morgon så planerna är väll att jag rider Budda och har hand om honom hela dagen :) ser verkligen fram emot dagen! :) ska rida fulllt idag med alla gångarter :)
haha en liten bild på oss efter gårdagens pass x) 
och sen mysa i hagen, fota och fixa lite. 
Blir mer uppdatering underdagen och kanske något mobilinlägg! ;) 
 
(tid inställt inlägg, därför så tidigt publicerad xD )

Dags för "Jenny provet"

Idag hämtade mamma mig efter skolan och sen åkte vi direkt hem och gick ut och gjorde iordning Budda för ridning :) Det var Jennys tur att rida idag. Hon skulle känna så att han inte känndes halt och hon ville se hur han fungerade så att säga :) Jenny är min tränare och är en väldigt duktig ryttare, och därför brukar hon alltid någon gång rida mina hästar :) så att hon vet hur dem är att rida och hur de fungerar, vilket är bra när man är ridlärare :) Och det verkade som om Budda klarade "testet" ;)
 
Iaf så gick det riktigt bra :) Jenny hade inte förväntat sig att han skulle vara så "bra" :) och det är ju roligt att höra!
det ända som då var negativt var att han höll på med huvudet i skritten och att han är så svag i vänster sida. 
Men det här med huvudet kan vara någon stress sak och han gjorde absolut inte så på provridningen. Och vi vet ju att det är en del att träna på och att han måste bygga muskler.
Annars så var det att han var vändbar och kännslig för hjälperna. För det mesta så nämde hon saker som vi då  redan visste :) Det är verkligen roligt att få höra posetiva saker om ens häst! :)
Nu hänger det bara på om han går igenom besiktningen på torsdag! :) om inte så åker han tyvärr hem igen och vi får söka vidare...
 
filmade med min mobil och flimade inte hela tiden och det blev nästan hela tiden så att jag precis hade stängt av kameran när han blev riktigt fin x) 

new och fresh

Som ni ser har designen förnyats :) Är faktiskt väldigt nöjd denna gången och denna designen kommer nog vara kvar ett tag! :) Jag är inte helt färdig än, lite små detaljer och länkar som ska fixas m.m :) 
Det kommer inte li så mycket uppdatering nu fram till på tisdag eftersom jag är hos pappa :)
 

"Skritt" tur i padocken

Hej! :) Red Budda en sväng i padocken idag. det små regna lite men, men. Märker verkligen att han är spänd och tittig! och kan säga redan nu att han bara har 2 gång arter: Trav och galopp :) haha, skulle skritta 10 min men blev snarare trava i 10 min x) men så va han på provridningen också :) men han är värkligen en fin häst och är inte så rädd av sig. Mamma kom ut och tog lite bilder. de är kanske inte så fina alla men ja det såg väll inte så fint ut idag xD 
 
Gjorde vid honom sen,borstade, smörjde hovarna och gav honom massa morötter :) det gillade han! asså jag trodde inte att det fanns ett större matvrak än Romeo men tydligen så är budda det! x) haha asså han äter riktigt snabbt också, vi var tvungna att gå och köpa hönät till kvällsmaten. han är väldigt söt och han kan puss! :) eller ja han fuskar lite.. :) 
 

Foton av Budda

n

Foder

Hej! :) Budda gick tyvärr inte igenom besiktningen i måndags :/ något med frambenen, dock hade ägaren (alice) ridit en lång uteritt, badat och sådant. Vi belöt att ta hem han och ha han som foderhäst i 2 veckor :) Ny besiktnings tid har bokats på torsdag nästa vecka :) får hålla tummarna nu! :)
Annars så verkar budda trivas bra här :) han e lite spänd och så men det är ju klar, Nytt ställe med nya människor. Mamma har skrittat honom lite men han är värkligen spänd fast han slappnade av lite mer sen i slutet sa hon :) 
Bilder från i måndags när han anländer kan ni se här under :) och sen i morgon eller på lördag kommer det upp fler bilder som jag tog på honom idag ute i hagen :) 
 

Besiktning

hej :) Mamma och jag bestämde oss för Budda :) han e värkligen jätte fin och tror han kommer passa till oss! :) 
Det är bestämt tid för besiktning nu på måndag kl 16.00, dock ska mamma åka redan kl 14.00. Kommer därför inta vara med :( men är förhopnings vis hemma när han anländer till gården :D Om han då går igenom besiktiningen förståss. 
 
Kommer även göra om bloggens utseende :) vill ha temat: Vitt, Rosa och rymden :) hade tänkt görna nya ikoner till allt, nya typsnitt och självklart en nu heder :)

söka Häst

hej! :) nu är mamma och jag tillbaka till att söka häst. Vi har kollat runt på hastnet och provridit några stycket :) 
Det är väldigt svårt att leta häst! alla de här små detaljerna ska stämma, Höjden ska vara ungefärlig, Den ska ha den inriktning/inriktningar man vill ha m.m Det är ju värkligen synd att man inte kan kombinera vissa hästar x) haha nä men det finns ju inte den perfekta hästen :) 
 
Men mamma och jag har nästan bestämt oss nu för en häst, en brun P.R.E/ något. Det är en storhäst och han har lite det här P.R.E utseendet. Fint steg, hoppar bra och VÄLDIGT pigg! xD haha går knappt att skritta. Mamma älskar honom och vill köpa honom dirket men jag saknar det här "speciella" med honom. jag vill ha en häst som sticker ut på tävings banan. en mike häst alltså. :/  en brun häst var typ det sista jag ville ha... det är så vanligt och alla hästar e bruna känst det som :( men tror det är svårt för mig att känna nu att jag kommer kunna älska en häst på det sättet som jag älskade Romeo och som jag älskade Mike. det är det största som hindrar mig.. 
 
 

Hej!

sorry men jag hade aldrig ork att skriva det "sista" inlägget... :/ men j ag tänkte berätta väldigt kort vad som hänt. kanske någon gång i framtiden berättar jag mer detaljerat om någon vill. men nu kort:
 
Det va så att Mike fick kolik en natt och vi fick åka ut kl 2 på natten. Han kunde knappt stå upp och fick därför åka häst ambulans in till veterinären. Vi bad om en operation och trodde att han skulle bli bra efter. När de öppnade upp honom såg de att en stor del av tarmen hade strypts och dött av typ fett trådar som vissa hästar kan få. Och ja det var förmycket av tarmen som dött och det gick inte att rädda. och ända lösningen var att avliva honom... :(
 
 
 
I alla fall så har jag väll tänkt starta upp bloggen igen. kanske inte med så mycket uppdateringar i början men lite då och då :) Vi letar ju häst igen nu :/ så ja förhoppningsvis hittar vi en bra häst till! vet att den inte kan bli lika perfekt som mike men hoppas att den nästan bli lika perfekt! :)